شبکه جمع آوری فاضلاب

شبکه جمع آوری فاضلاب شهری

انواع شبکه های جمع آوری فاضلاب

بعد از دفع فاضلاب خانگی به روش سنتی و حفر چاه های فاضلاب برای هر خانه مسکونی، شبکه جمع آوری فاضلاب شهری مورد توجه قرار گرفت. شبکه جمع آوری فاضلاب شهری به دو صورت درهم و مجزا انجام می‏‏شود. در روش درهم، تنها یک شبکه برای هدایت فاضلاب خانگی و آبهای سطحی ناشی از بارندگی اجرا میگردد ولی در روش مجزا، دو شبکه مجزا برای هر کدام اجرا می شود. بدیهی است که در روش درهم هزینه‏ ایجاد شبکه جمع آوری کمتر است ولی از طرفی هزینه ی ساختمان تصفیه خانه و آلودگی محیط زیست بیشتر میباشد.از طرفی در روش مجزا، هزینه ی اجرای شبکه بیشتر بوده ولی آلودگی محیط زیست کاهش می یابد.

شبکه جمع آوری فاضلاب

 

روش های اجرایی شبکه جمع آوری فاضلاب

طرح جمع آوری شبکه فاضلاب را میتوان به دو روش ثقلی و تحت فشار تقسیم بندی نمود که در ایران بیشتر به روش ثقلی اجرا شده و فاضلاب تحت نیروی ثقل خود داخل لوله ها جریان یافته و به حرکت در می آید. روش های اجرایی شبکه فاضلاب نیز را می توان طبق ذیل تقسیم بندی کرد :

مزایای اجرای شبکه جمع آوری فاضلاب شهری

از مهمترین مزایای اجرای شبکه جمع آوری فاضلاب شهری به خصوص روش مجزا می توان به موارد ذیل اشاره کرد:

  • افزایش بهداشت عمومی و حفظ محیط زیست
  • جلوگیری از ورود به آب های سطحی و زیرزمینی
  • جلوگیری از ایجاد بوهای نامطبوع
  • تصفیه فاضلاب و استفاده مجدد از پساب فاضلاب
  • رضایت مشترکین

عوامل موثر در طراحی و اجرای شبکه فاضلاب

طراحی و اجرای شبکه جمع آوری فاضلاب شهری به عوامل مختلفی بستگی دارد. از مهمترین موارد می توان به سطح آب زیرزمینی، جمعیت و توپوگرافی منطقه، مشخصات ژئوتکنیکی و خاک محدوده، زمان اجرا، هزینه اجرا، تاسیسات زیربنایی و شرایط ترافیکی شهری اشاره نمود. لوله های فاضلابی شامل انواع مختلفی مانند لوله های بتنی، لوله پلی اتیلن، لوله های پی وی سی و لوله های فایبرگلاس می باشند. در ادامه لوله پلی اتیلن دو جداره که کاربرد زیادی در این صنعت دارد توضیح داده می شود.

برای مشاهده توضیحات بیشتر در خصوص پروژه شبکه فاضلاب و دوره های آموزشی امور فنی پروژه فاضلاب اینجا را کلیک نمایید.

لوله های پلی اتیلن

پلی اتیلن از پلیمرزاسیون اتیلن و اولفین به همراه دوده آنتی اکسیدان تهیه می شود. هر چه وزن مخصوص آن بیشتر باشد مقاومت آن نیز بیشتر خواهد بود. لوله پلی اتیلن در مقابل اثرات مواد شیمیایی مقاوم می باشند لذا نیازی به پوشش خارجی در مقابل اثرات خورندگی خاکی که لوله در آن دفن می شود ندارند. همچنین نیازی به آستر داخلی برای مقاومت در مقابل خورندگی سیالی که از لوله عبور می کند نمی باشد.

 

لوله پلی اتیلن دو جداره (از نوع کاروگیت)

 

گروه مهندسین زمان پیشرفت

آموزش و انجام امور دفتر فنی پروژه های شبکه جمع آوری فاضلاب صفر تا صد

اولین و تنها مرجع تخصصی دفترفنی شبکه جمع آوری آب و فاضلاب

جهت دانلود کاملترین فایل آموزشی پروژه های شبکه جمع آوری فاضلاب
اینجا کلیک کنید

کنترل لوله های پلی اتیلن

لوله ها در محل کارخانه با روش های مورد تایید از نظر کیفیت تولید، مورد کنترل قرار خواهد گرفت. طول لوله های درخواستی الزاما معادل 6 متر می باشد. در موقع تحویل لوله های پلی اتیلن به کارگاه اجرای شبکه فاضلاب، موارد ذیل نیز می بایست کنترل گردد:

  • مجموع متراژ و تعداد لوله ها با بارنامه تطابق داشته باشد.
  • هر مقدار کمبود لوله یا متعلقات در برگ رسید درج گردد.
  • لیست لوله های آسیب دیده نیز فورا تهیه و اعلام گردد.

نگهداری لوله و متعلقات پلی اتیلن

پیمانکار موظف است با تایید دستگاه نظارت محل مناسبی را برای دپو و نگهداری سالم لوله های پلی اتیلن تامین نماید. لوله ها و متعلقات می بایست در محل خنک و به دور از تابش مستقیم آفتاب نگهداری شود.
محل انبار در معرض تهویه مناسب باشد و از تجمع هوای گرم، قرارگیری در نزدیک منابع حرارتی و وسایل داغ نظیر بخاری، دیگ بخار و یا موتورخانه جلوگیری گردد. نحوه انبار کردن لوله ها نیز می بایست به صورت هرمی با نگهدارنده های چوبی به فواصل حدودا یک متر  باشد.

محدودیت های لوله پلی اتیلن

تغییرشکل مقطع لوله بر اثر فشار خاک و یا فشارهای خارجی، ممکن است در حدی باشد که لوله را بیش از حد مجاز دو پهن نماید. برای جلوگیری از دو پهن شدن لوله باید بسترسازی خاصی در طرح شبکه فاضلاب پیش بینی گردد.
ضریب انبساط خطی حرارتی لوله های پلی اتیلن بین 20 تا 60 درجه سانتی گراد صادق است و لازم به ذکر است مقاومت لوله های پلی اتیلن با افزایش درجه حرارت کاهش می یابد.
این اثر به صورتی است که چنانچه مقاومت لوله در دمای 20 درجه سانتیگراد معادل 100 باشد، در درجه حرارت 60 سانتیگراد به 40 خواهد رسید. عمر مفید لوله ها نیز در درجات حرارت بیش از 40 درجه کاهش می یابد.

 مزایای لوله پلی اتیلن

لوله پلی اتیلن دارای مزیت برجسته مقاومت در برابر سایش است. در مواقعی که لوله برای انتقال مواد ساینده مورد استفاده قرار می گیرد، استفاده از لوله پلی اتیلن مناسب ترین انتخاب می باشد. لوله های پلی اتیلن زنگ نمی زند، خورده نمی شود و در مقابل جریان های الکتریکی مقاوم می باشند. همچنین لوله های پلی اتیلن سبب رشد مواردی از قبیل باکتری ها نمی شوند.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد شبکه جمع آوری فاضلاب شهری و نفشه های اجرایی اینجا را کلیک کنید.

سوالات و نظرات خود را در قسمت نظرات پایین صفحه بپرسید تا کارشناسان ما در اسرع وقت پاسخگوی شما باشند.

خرید و فروش ارز دیجیتال در صرافی کوینکس

به همراه جزوه آموزشی رایگان تحلیل تکنیکال

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *