دوره کارآموزی

دوره کارآموزی

دوره کارآموزی

دوره کارآموزی دوره ای است که دانشجویان طی واحد درسی مشخصی در مراکز دولتی یا خصوصی در بخش های صنعتی، خدماتی و … به کسب تجربه نخست خود در بازار کار مطابق آموخته های علمی و فنی می پردازند. هدف از دوره کارآموزی آشنایی دانشجویان از نزدیک با کارهای علمی و مسائل اجرایی می باشد که آموخته های خود را با عمل تثبیت کنند. درک شرایط و مشکلات محیط شغلی از سایر اهداف مهم این دوره می باشد..

چند توصیه برای کارآموزان رشته های مهندسی

    قبل از گذراندن دوره کارآموزی و ارائه مرکز صنعتی انتخاب شده به دفتر ارتباط با صنعت واحد دانشگاه توصیه می شود نکاتی را مد نظر قرار دهید. مهمترین فاکتور، فراهم بودن بستر مناسب برای کسب تجربه بیشتر در یک واحد صنعتی (شرکت خصوصی یا دولتی، مراکز تولیدی و …) می باشد. بدین معنی که سرپرست مستقیم شما یا پرسنل مشغول در آن بخش به چه میزان اشتیاق و حوصله آموزش راه و روش و نکات اجرایی و فنی را دارا هستند.

چشم انداز اشتغال بعد از دوره کارآموزی

برای افرادی که بعد از گرفتن مدرک دانشگاهی علاقه دارند در کار و شغلی مرتبط با رشته دانشگاهیشان مشغول شوند، این دوره فرصت مناسبی را فراهم می کند. یکی دیگر از عوامل مهم، داشتن چشم اندازی برای آینده شغلی تان می باشد. در طی دوره کارآموزی هر چقدر میزان فعال و پویا بودن شخص کارآموز و اشتیاق او به یادگیری بیشتر بسیار مهم می باشد. همچنین انجام درست کارهای محول شده به او (هر چند کوچک) و ارائه پیشنهادات بجا و مناسب شانس او را برای جذب بیشتر خواهد کرد. در حال حاضر خیلی از شاغلین در شرکت های خصوصی بعد از دوره کارآموزی جذب آن واحد صنعتی شده و مشغول به کار شده اند.

کارآموز ملزم به رعایت مقررات و ضوابط محیط واحد صنعتی/ شرکت مربوطه می باشد. این مقررات شامل حضور مرتب در محل کار، یادگیری رعایت سلسله مراتب اداری، حفظ اطلاعات محرمانه واحد صنعتی مربوطه و … می باشد.
توصیه میشود همزمان طی گذراندن دوره کارآموزی با هماهنگی مسئول مستقیم خود، به جمع آوری مستندات (عکس، گزارشات و …) برای نوشتن گزارش کارآموزی اقدام نمایید.

همچنین می توانید با مشاهده نمونه گزارشات کارآموزی از طریقه صحیح نوشتن، بخش بندی و سایر موارد مطلع شوید. از بخش های ضروری در گزارش کارآموزی می توان به آشنایی کلی با مکان کارآموزی، ارزیابی قسمت های مختلف آن واحد صنعتی، ثبت آموخته ها و نتایج و پیشنهادات اشاره نمود.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *